Bútor és lakberendezési szaküzlet Debrecen

Bútorszövetek tisztítása

2013. október 28. · hozzászólás

Mikroszálas bútorszövetek
Nem gyűrődő, könnyen tisztítható anyagok, amelyeket akár kárpittisztító géppel is takaríthatunk, de itt is érvényes, hogy minden mosószeres takarítás után tiszta vízzel is át kell mosatni, a foltosodás megelőzése érdekében!

Zsákvászon bútorszövetek
Rugalmas, nem nyúlnak és könnyedén tisztíthatóak akár géppel is, bár inkább a rendszeres porszívózás ajánlott! Kefét csak végső esetben használjunk, mert egyes típusok bolyhosodhatnak!
Vegyszeres tisztítás után soha ne felejtsük el a tiszta vízzel történő átmosást! Ezzel megelőzhető, hogy az anyag foltosodjon!

Bútorszövetek tisztításaTextilbőr anyagok, műbőrök
A textilbőr anyagok igazán könnyedén tisztíthatóak. Legegyszerűbben ablaktisztítóval távolíthatóak el a szennyeződések. Permetezzük le a felületet és töröljük át egy puha ruhával, vagy papírkendővel. Ha végeztünk töröljük át a felületet nedves ruhával, majd egy tiszta és száraz ruhával töröljük szárazra. Így elkerülhető, hogy a felület foltosodjon. Minden vegyszeres tisztítás előtt végezzünk tesztet egy nem látható helyen és ha végeztünk, vízzel is töröljük át a felületet!

Valódi bőr huzatok
A bőrt célszerű puha kefével rendszeresen kiporszívózni, így a bőr pólusai megtisztulnak a portól, segítve annak természetes szellőzését! A rászáradt port, vagy szilárdabb szennyeződést óvatosan, nedves ruhával távolítsuk el, majd gyapjúkendővel töröljük szárazra! Folyadékot nedvszívó ruhával lehetőleg azonnal itassuk fel! A felszínt ne dörzsöljük! Foltokat, pecséteket szappanos, nedves ruhával távolítsuk el! Minél hamarabb kezeled a keletkezett szennyeződést, annál könnyebben el tudod majd távolítani!
A bőrbútort évente kétszer “speciális” bőrápolóval kenjük át!

Lemosható szövetek
Nedvesíts meg egy tiszta törlőkendőt, vagy papírtörlőt és töröld le a foltot! Ha erősebb a szennyeződés, vagy sűrűbb az anyag, mint például a ketchup, előtte permetezd be a felületet vízzel!
A lemosható bútorszövetek impregnálva vannak, amitől nem szívják magukba a nedvességet, ellenállnak a legmakacsabb szennyeződéseknek is, mint a csokoládé, ketchup, kávé, vörösbor, vagy a gyerkőc filctolla, zsírkrétája! Kopásállóságuk az átlagos bútorszövetek két-háromszorosa, ez miatt az élettartamuk is igencsak hosszú!

Hozzászólás formájában várunk minden hasznos ötletet és tippet, amivel egyszerűbbé, hatékonyabbá és gyorsabbá tehetjük bútoraink ápolását!

Szóljon hozzá Ön is!